Ce poți face într-o zi de 13?

Catwalk by Ramona Mîndru se află în centrul Clujului, pe strada Mihai Eminescu 13, vizavi de Parcul Central, și este locul unde întâlnești femei elegante, educate și ocupate, care vin aici să se aranjeze și să se relaxeze.

Salonul e renumit în Cluj pentru că Ramona a câștigat mai multe premii de hairstyling, iar locul e prietenos și cochet, cu mobilă albă, minimalistă, și angajate vesele și binevoitoare. Însă, de un an și jumătate, salonul a devenit cunoscut și pentru implicarea socială a celor de aici.

În februarie 2014, Ramona Mîndru s-a hotărât să doneze toți banii câștigați în zilele de 13 ale lunii în scopuri caritabile. În această zi, casa e închisă, angajații lucrează voluntar, iar clienții depun banii într-o urnă aflată la vedere. La sfârșitul zilei, suma care se strânge (în jur de 4.500 de lei) este donată unei asociații.

Până acum, salonul Catwalk a cumpărat medicamente pentru copiii bolnavi de cancer, o targă de salvare pentru Crucea Roșie și o mașină de scris Braille pentru liceul de nevăzători, a plătit terapia unui copil cu autism, a donat bani pentru asociațiile Little People, Autism Transilvania și AGA Down Sindrom Cluj.

Ziua de 13 se organizează într-o lună de muncă, iar Ramona nu donează doar bani, ci și o parte din timpul ei. Ea își face documentarea înainte de a susține o cauză, se interesează ce asociații sunt în Cluj, la ce nevoi răspund, apoi se sfătuiește cu angajații ei.

„Vreau să simtă că munca lor e pentru o cauză aleasă de ei“, spune ea. „E fain când te gândești că le-ai descoperit latura asta și-s convinsă că nu în multe locuri o să mai aibă parte de așa experiență“.

O poveste mai mare despre gesturile mici care schimbă lumea, puteți citi aici: http://teleleu.eu/13/

Despre autori:

Jurnalista Elena Stancu și fotograful Cosmin Bumbuț umblă teleleu ca să povestească România de azi în imagini și cuvinte. Dacă vrei să susții proiectele documentare la care lucrează, abonează-te la vederi: Teleleu.eu/vederi.

CONTACT