Copilul fanfarei

Voicu Bojan

Dintre cei aproximativ 350.000 de copii ai României cu având cel puțin un părinte plecat în străinătate, Lucian a ales ca a doua lui familie fanfara din Petrești.

Veronica și Radu. Și casa din vis.

Voicu Bojan

Mai noi, tot mai mulți oameni aleg alternative orașelor supraagolmerate și isterice. Doi tineri s-au rupt un pic de lume, de dragul unui vis în munți, care a luat forma unei case tradiționale, care a luat forma unui întreg univers.

Chirurg la Corabia

Voicu Bojan

La spitalul din Corabia, în județul Olt, lipsesc de câțiva ani doctori de medicină internă, anesteziști, chirurgi, ortopezi, radiologi și pediatri. Deși posturile au fost scoase de mai multe ori la concurs, nu s-a înscris nimeni la examen.

Nu imi place cuvântul ‘eşec’.

Voicu Bojan

Maria Câmpan are 30 de ani și a ales să lucreze pentru recuperarea copiilor la centru de terapie pentru copiii cu afecțiuni din spectrul autist din Bistrița. După mai mulți ani în care a lucrat ca bonă în Serbia, a decis să se întoarcă în țară și să se dedice copiilor.

215km. Povestea unei alergări (6)

Voicu Bojan

Așa cum alergatul iarna nu-i ca vara, nici alergatul noaptea nu-i ca ziua. Odată cu lăsarea întunericului luminițele cicliștilor se văd în sfârșit cum trebuie, doar că la pachet, apar alte spaime, mult mai subtile, iar stresul general trece la alt nivel...

215km. Povestea unei alergări (5)

Voicu Bojan

E seara de joi 17 aprilie 2015. Ne-am adunat cu toții pentru ședința tehnică de dinaintea plecării. Plouat, în penumbra popotei regimentului de la Tășu intră timid Ștefan Antohi, cel de al treilea ciclist al echipei.

215km. Povestea unei alergări (4)

Voicu Bojan

Visam ceva, nu mai știu ce, dar țin minte că era în sfârșit o dimineață însorită. Simțeam cum lumina filtrată printre gene avea o culoare roșiatică. De obicei, când îmi sună alarma se pornește radioul, care e pus pe Kiss FM.

MAI MULTE POVESTI